Overslaan en naar de inhoud gaan
Member EEG Group

U bent hier

Verwarming

Verwarming

Een degelijke verwarmingsinstallatie is in België nog steeds onmisbaar. Deze installatie staat 24/24h klaar om u geheel automatisch van verwarming én warm water te voorzien. Het is dan ook van groot belang dat dit met kennis van zaken en de nodige zorg en ervaring wordt uitgevoerd. Het verschil in kwaliteit (en onderhoudskosten) tussen installaties wordt pas zichtbaar na enkele jaren. Voor ieder budget hebben we een gepaste oplossing! Doch zijn er bepaalde minimumeisen aan de kwaliteit en uitvoering die we stellen.

Sanitair

Sanitair

De badkamer is niet alleen de plaats om je te wassen, maar ook om te ontspannen en te genieten van schoonheid en comfort. Een verzorgde badkamer, die sfeer uitstraalt door de kleur van de tegels, de vorm van het sanitair en een picco bello afwerking door vakmensen is dan ook een dagelijkse weldaad. Bij ons kunt u zeker zijn van een degelijke installatie, zelfs met design materiaal. Bovendien garanderen we die kwaliteit ook voor materialen die daarna niet meer zichtbaar zijn. Zeker het leidingnet wordt steeds met superieure, betrouwbare materialen uitgevoerd.

Koeltechnieken

Koeltechnieken

Het plaatsen van airconditioning raakt steeds meer en meer ingeburgerd. De tijd dat airconditioning enkel gebruikt werd in grote kantoorgebouwen of dure hotelketens is passé. In hete zomermaanden genieten van de koelte is niet langer een luxe. Het meest voorkomende airconditioning systeem is de split airco. Deze bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit koelt de koelvloeistof af en staat buiten zodat u geen geluidshinder van het toestel ondervindt.

Zonneboilers

Zonneboilers

Een zonneboiler vangt het licht en de warmte van de zon op om water te verwarmen. De hoeveelheid warm water die een persoon dagelijks verbruikt, is groot. Warm water is zelfs de grootste energievreter in een huishouden. Door zonne-energie te gebruiken om dit water op te warmen, kan je tot 70% energie besparen. Een zonneboiler zet zonlicht niet om in elektriciteit, maar meteen in warmte. Zonneboilers zijn dus veel efficiënter dan zonnepanelen, die eerst de energie van de zon omzetten in elektriciteit. Bovendien is het plaatsen van een zonneboiler ook veel goedkoper dan zonnepanelen

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een beetje als omgekeerde airco’s of koelkasten. Een warmtepomp installatie neemt de warmte uit zijn omgeving op via een warmtecollector. Een warmtewisselaar in de warmtepomp, welke op elektriciteit werkt, zorgt ervoor dat de verzamelde warmte-energie tot bruikbare energie wordt omgezet.

Ventilatiesystemen op maat

Ventilatiesystemen op maat

Voor de mechanische ventilatie zijn verschillende ventilatiesystemen beschikbaar, gaande van eenvoudige mechanische afzuiging tot balansventilatiesystemen met luchttoevoer, luchtafvoer en warmteterugwinning. Elk systeem heeft z'n eigen voordelen, afhankelijk van uw eisen. Ook het budget speelt uiteraard een rol. Wij geven u graag bijkomend advies over de verschillende systemen en helpen u te kiezen voor het voor u passende ventilatiesysteem.

Onderhoud gas- en stookolie toestellen

Onderhoud gas- en stookolie toestellen

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven. Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, ...) moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. De gebruiker van het centrale stooktoestel is verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij huurwoningen moet dus de huurder het centrale stooktoestel laten onderhouden.

Camera inspecties

Camera inspecties

Door middel van een professionele camera, kunnen we een grondige inspectie leveren van uw schoorsteen of riolering. Op deze manier kunnen we de problemen vaststellen en perfect situeren, de beelden kunnen ook opgenomen worden indien u dat wenst.

Schoorsteenreiniging

Schoorsteen reinigen

Het is hoogst belangrijk van uw schouw te laten reinigen van centrale verwarming op mazout en oudere open toestellen kachels op gas en vaste brandstof, hout, kolen, inbouw haarden en open haarden. Vermijd het gevaar voor CO vergiftiging, vogelnesten, teer vorming met gevolg van schouwbrand. Laat uw schouw reinigen door een professionele schoorsteenveger, zo krijgt u na de reiniging een attest dat 1 jaar geldig is.

Keuringen stookolietanks

Keuringen stookolietanks

Als u voor de verwarming van uw woning een stookolietank gebruikt, dan gelden er enkele belangrijke verplichtingen voor het onderhoud van die tank. Stookolie wordt ook gasolie, mazout of huisbrandolie genoemd.

Reinigen van airco's, warmtepompen en zonneboilers

Reinigen van airco's, warmtepompen en zonneboilers

Heb je een airco of warmtepomp met meer dan 3 kg koelmiddel? Dan ben je wettelijk verplicht je airco of warmtepomp jaarlijks te onderhouden en een lektest uit te voeren. Dat onderhoud moet je bovendien laten uitvoeren door een koeltechnisch gecertificeerd bedrijf. En ten slotte moet bij elke installatie een logboek (onderhoudsboek) aanwezig zijn. Zo’n logboek ontvang je bij de plaatsing van je airco of warmtepomp.

Reinigen van ventilatiesystemen

Reinigen van ventilatiesystemen

Het hoeft geen betoog dat de installatie van een ventilatiesysteem onontbeerlijk is om onze woningen van een voldoende hoge luchtkwaliteit te voorzien. Om de kwaliteit ook na verloop van tijd te kunnen garanderen, zal een regelmatig onderhoud van deze ventilatiesystemen noodzakelijk zijn.